Sunday, April 22, 2012

Key West

Otsustasime siiski selle pika tee ette võtta. Ligikaudu 150miili ning 4 tundi sõitu sinna ning sama palju ka tagasi. Kes kiidab, kes laidab, kes soovitab, kes mitte... Kuna meil konkreetsemaid ja paremaid plaane ei olnud ning ilm tundus ettevõtmist soosivat, siis asusime hommikupoolikul teele.

Kahjuks jäi meie start erinevatel põhjustel pisut hiljapeale ning kell 9 Key Westi poole teele asudes oli kitsas ja aeglane maantee juba liiklejaid täis. Üllataval kombel on ameeriklased väga eeskujulikud liiklejad või siis on siin trahvid meeletud, sest neid, kes oleks pisutki lubatust kiiremini sõitnud, oli märgata vaid üksikuid. Võimalik, et ka nemad oleks lähemal tutvusel osutunud samuti turistideks. Mis ka meil siis muud üle jäi kui 4 tundi vaikselt ühtlases jorus tiksuda ning vaateid nautida. Läbitud miilide sisse jäi lugematu arv suuremaid ja väiksemaid saarekesi ning meeletul hulgal sildu, millest pikim on 7 miili. Palju, palju, palju helesinist vett, tuules õõdsuvaid palme ning maanteed ületav krabi.

                                         7 miili
Key West ise on väga armas oma väikeste tänavate ning armsate puitmajadega. On ilus sadam ja ilusad rannad, majakas, Hemingway majamuuseum ning Ameerika kõige lõunapoolseim punkt. Jalutasime ja vaatasime ning pidimegi hakkama juba tagasi sõitma. Key West on kindlasti väga tore koht (Ameerika tudengid ei saa ju selles ometi eksida, kui nad kevadvaheajaks kõik sinna tunglevad), kuid ma ei soovitaks kellegil seda teed ette võtta ühe päeva jooksul. Ehk, et kui minna, siis vähemalt mõneks päevaks. Aga meil on ta nüüd igatahes nähtud. Homme hommikul stardime varakult Orlandosse resorti puhkama ning Universali teemaparki lustima :) Kolampäeval lendame juba edasi New Yorki ning laupäeval asume päevase vahepeatusega Lissabonis tagasi koduteele. Ja oma kohvri saingi ma ilusti tagasi. Kõik puha alles ja terve. Tore on vahelduseks riideid vahetada!






No comments:

Post a Comment