Monday, January 23, 2012

Draakoni sünnipäev

Ootused draakoniaasta saabumise puhul olid vast suuremad kui tegelikkuses toimunu. Mõningad raketid kaootilistel aegadel, tavapärasest rohkem põlevaid tulukesi tänavatel, kordi rohkem inimesi ning autosid ja.... that's it! Koduseid uudiseid seirates jääb mulje, et meil see Hiina kalendri tähtsündmus olulisemgi kui siinpool kera. Aga võibolla ei sattunud me lihtsalt õigesse kohta õigel ajal või pidasid kohalikud, seda neile olulist tähtsündmust, kusagil omaette ja salaja.

Hong Kongis olid hoiatuseks näiteks nädalake varem metroos sildid vàljas, et 23 ja 24 jaanuaril on keelatud igasuguste kokkusaamiste korraldamine metroos ja pileteid nendeks päevadeks ette osta ei saa. Uudisteski räägiti pidevalt, kuidas pühadel ja nende eel toimub meeletu rahvaste ränne ja paras kaos. Võibolla sealt siis see seeme suurtele lootustele idanema hakkaski. Kuid... pidustused peaksid toimuma terve nädala, nii et hoiame silmad lahti ja võimalusel võtame osa. 

Niipalju siiski tavapärasest meie jaoks veel sel päeval erines, et koristaja jättis tuppa siinsed traditsioonilised kingitused - mandarini ning rahaümriku. Eheda krõbiseva asemel olid viimases küll šokolaadirahad. Ja ei tulnud see uus aasta tegelikult ka meie jaoks päris ilma peota. Pisikene istumine ning väikene õhtusöök sõpradega, kes parasjagu Langkawilt läbikäimas - draakoni sünnipäev, nagu Hugo teadis rääkida. Kuna siinsed pidustused ei piirdu vaid ühe päevaga, siis on plaanis ka täna ühiselt päev õhtusse saata, et siis homme jälle isekeskis saarele puhkust jätkama jääda. Head uut aastat ja kõlavat klaaside kõlinat!

                                Traditsioonilised rahaümbrikud ja mandarinid....


                                                   ... ning kostümeeritud onud

No comments:

Post a Comment