Sunday, January 22, 2012

Öko-hotell ja odav õlu

Lend Langkawile lõppes enne kui õieti alatagi jõudis. Maandusime väikses külalennujaamas ning põrutasime otseteed oma uude peatuspaika. Langkawil on meie hotelliks Frangipani Resort, mis on mitmete auhindadega tunnustatud öko-hotell. Mereäärses resordis pakutakse ööbimisvõimalusi nii pisikestes majakestes, kui paarikorruselistes tubadekompleksis. Suurt rõhku pannakse taaskasutusele ning ümbertöötlemisele. Kohapeal kasvatatakse kanu ja parte, sorteeritakse prügi ja kasutatakse võimalikult palju vihmavett ning päikeseenergiat. Meie jaoks küll pole midagi väga uut, kuid siinses mõistes on tegu väga erilise ja loodust säästva kohaga.


                       Hotelli esine rand

                        Vaated hommikukohvi kõrvale


                     Väikesed majakesed, millega käis kaasas dušširuum värskes õhus. Meie "kodu" piilub maja tagant
Hotell ning rand on loomulikult väga ilusad ning jõudumööda tutvume ka kõige ümbritsevaga. Esialgu on soov lihtsalt puhata, jalad seinale visata, logeleda ja nautida. Eks Hong Kongis saime pidevast ringituuseldamisest mõneks ajaks oma seiklushimu rahuldatud ning siinses kuumuses ei jaksa naljalt pikka aega päikese all viibida. Niimoodi olemegi veetnud oma esimesed päevad siin pigem ujudes, jalutades ja päikest võttes. Esimesed külaskäigud ka lapsega reisijatele kohustuslikesse kohtadesse on tehtud - käisime uudistamas kohalikku akvaariumit oma vee-elukatega ning ühte eriti hea mulje jätnud linnu- ja loomaparki. Viimane jättis väga loomasõbraliku mulje ning võimaldas erinevaid tegelasi ise juurviljade ja seemnetega toita, jänkude seas ringi jalutada ning neile pai teha. Endal oli tore ja lapsest ei hakka vast rääkimagi - nägi teine veel uneski, kuidas kõik loomad ta toidu ära tahtsid süüa. Lähipäevil on veel väike plaan külastada paadiga lähedalasuvaid väikesaari, käia ära kõrgustes asuval pikal sillal, võtta vastu uut saabuvat draakoniaastat ning ehk kasutada ka hotelli poolt pakutavaid toredaid võimalusi lastele nagu nende farmi uudistamine, kalade ja kanade toitmine jne.



Loomulikult ei saa mainimata jätta, et Langkawi on duty-free saar ning meespere rõõmuks on saarel õlu üliodav, makstes vaid 40 eurosenti. Kõikjal on suured poed, kus müüakse suurel hulgal erinevaid maiustusi ja alkoholi ning minu rõõmuks on siin olemas ka minu lemmikvein ja Fazeri šokolaadid :) Hugol ajab muidugi silme eest kirjuks, aga õnneks on siin tasakaaluks sama kirju ka puuviljavalik ning maitsvad söögid. Positiivseks küljeks on ka saarel paika pandud kindlad ja väga mõistlikud taksotariifid, üldine mõistlik hinnatase ja tegelikult ..... siiani üsna kõik. Väikseid pilvi sinisesse taevasse on tekitanud vaid koristajad, kes ei mõista silti "do not disturb" (mis ei sega helistamast, ega koputamast - aga sama traditsioon saadab meid vist juba igas riigis), üks taksojuht, kes soovis pisut enam raha pommida ning mõni pikemat sorti paduvihm. Üsna idüll või mis! :))

No comments:

Post a Comment