Tuesday, February 5, 2013

Singapur II

Oleme aastate ning reisidega üha mugavamaks muutunud. Üheks oluliseks faktoriks on loomulikult Hugo, kelle järgi sihtkohti, hotelle ning transpordivahendeid valime. Tore ja elamusterohke peab olema ka temal, sest üks väike pahur-vahur võib nullida nii mõnegi idüllilise hetke. Niisiis ennetame probleeme juba eos ning hindame mugavust ja üksteise soove. Loodetavasti jagub veel avastamata pärle ka selleks hetkeks, kui raatsime Hugo taas koju jätta ning isekeskis maailma avastama minna. Niisiis peavad tõelised džunglimatkad veel ootama. Seni seikleme linnadžunglis - sel korral Singapuris.
Singapur on meie mõistes väga suur linn ning just mugavust silmas pidades broneerisime oma hotelli võimalikult lähedale metroojaamale ning põnevamatele vaatamisväärsustele. Sedaviisi saime huvipakkuvate punktide vahel mugavalt ja kiirelt liikuda. Boonusena oli meil võimalik imetleda oma hotellitoa aknast üüratut vaateratast, millest on saanud üks Singapuri sümbolitest. Vaateratast ennast külastasime loomulikult ka meiegi ning nautisime seejuures paarikümne minuti jooksul vaateid, mida tipp-hetkel oli võimalik teha 165 meetri kõrguselt. Mina oma üüratu kõrgusekartusega jäin ellu ning Hugot ei paistnud taevalaotuses õõtsumine absoluutselt heidutavat.
Vapper Hugo sai Singapuris kogeda ka oma elu esimest sõitu ehedalt jubedal lõbustuspargi mägiraudteel. Seda siis, kui külastasime Sentosa saarel asuvat Universali teemaparki. Loomulikult pabistasime pisut, et Hugo selline õrnahingeline väikemees saab läbielatust tõsise šoki ning kokutab kogu ülejäänud elu, kuid kuna ta ise enda soovis nii kindlaks jäi, siis mis meil ikka öelda - ükskord on ikka esimene. Sõit oli mõnusalt närvekõditav ja kuigi Hugo näost võis esimese hooga lugeda välja tõsist hirmu, siis mõne hetke pärast kostis sealtpoolt vaid: "Ossaa! Ossa kui vägev!".
Sentosa ise on väike saareke, mis on läbinisti täidetud kõivõimalike atraktsioonide ja teemaparkidega. Lisaks on saarel oma rand ning mööda saart liigub õhurong, mis viib külastajaid punktist A punkti B. See on tõeline paradiis lastele ning hinnatud puhkusepaik kohalike perede jaoks. Meie jõudsime oma poole päeva jooksul külastada vaid Universali teemaparki ja maailma suurimat akvaariumit ning siis meie jaks sai otsa. Vapramad võtavad aga Sentosal hotellis toa ning tegutsevad saarel kuni jõud raugeb või rahakot kannatab.
Hoolimata asjaolust, et Singapur on linnana suur, on ta omamoodi väga kompaktne. Sellel 45*25 kilomeetrisele alale mahub nii suurt linnadžunglit kui ürgset loodust. Tänu mugavale transpordiühendusele on kõik justkui käe-jala juures. Soovid loodusesse? Mine üüratusse loomaaeda, mis asub ehedas vihmametsas võib hoopis botaanikaaeda (mille kohta ma ei oska küll miskit öelda, sest sinna me sel korral ei jõudnud, kui tedajamate jutu järgi pidavat äge olema). Tahad perega lõbutseda? Mine Sentosale. Tahad matkata looduses? Sõida järgmisele saarele, kus selleks kõik vajalik olemas on. Šopata? Orchard road - meeletult pikk, lai ja kõikvõimalike poodidega täidetud tänav. Lihtsalt olla, jalutada ja nautida - vaatamisväärsuste ja erinevate tegevusvõimalustega täidetud sadama ala. Singapur pakub kõike. Omaltpoolt varu vaid aega ning ohtralt raha.

No comments:

Post a Comment